Darázsirtás

A darazsak szaporodása június és október közötti időszakra tehető. Megrendelőink főként az év melegebb hónapjaiban észlelik a darazsak jelenlétét, a fészkek helyét. Ezek a rovarok szívesen élnek az emberek környezetében, gyakran helyezik el lakóhelyüket padláson, ablaktokon. Főként nehezen megközelíthető területeken fészkelnek, hogy semmi ne zavarja meg állandó tevékenységüket. Amikor észrevesszük kéretlen lakótársainkat, soha ne próbáljuk meg magunk eltávolítani a fészket. A darázsirtás veszélyes művelet, melyet csak szakképzett kártevő-mentesítő végezhet. Kollégáink a biztonsági előírásokat minden esetben szigorúan betartják, ezzel megelőzve a sérüléseket.

Hazánkban három darázsfajta a legelterjedtebb. A németdarázs, a kecskedarázs és a lódarázs.

A kecskedarázs táplálkozása változatos, ragadozó életmódot folytat, így kisebb rovarokra vadászik, de a döghúst sem veti meg. Gyümölcsök levét szintén előszeretettel fogyasztja.

A németdarázs szereti a meleget, a talajba is fészkelhet. Ingerlékeny és szúrása igen fájdalmas, akár bénító hatású is lehet. Könnyen támad, emiatt a darázsirtás elkezdését nem javasoljuk házi módszerekkel.

A lódarazsak minden egyede tekintélyes méretekkel rendelkezik. Más ízeltlábúakkal táplálkozik, így sok kárt okozhat a méhészek állományában. A közös munkával felépített darázsfészket télre elhagyják a darazsak. Ekkor ugyan el tudjuk távolítani a fészket, azonban a megmaradt kolónia megpróbálja majd ugyanazon a helyen újraépíteni lakóhelyét.

A darázs veszélyessége főként abban áll, hogy a csípés után nem pusztul el, mint a méhek, hanem több szúrásra is képes, fullánkja nem szakad bele áldozatába. A darázsirtás során mindig előtérbe helyezzük a biztonságot, hiszen a darazsak számukra veszélyesnek ítélt helyzetekben támadnak. Sokan túlérzékenyek a befecskendezett méreganyagra, emiatt allergiás reakciók, szédülés, szívritmuszavar, vérnyomásesés, legrosszabb esetben anafilaxis sokk léphet fel náluk. A méreg toxintartalma függ a rovar étrendjétől, minél több húst, rovart fogyaszt a darázs, annál erősebb lesz a mérge.

Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk többek között a darázsirtás területén is. Minden esetben korszerű kártevőirtási technológiát használunk, magas minőségű anyagokkal dolgozunk. A darázsirtást főként permetezéses módszerrel végezzük, mely hatékonyan pusztítja el a kolónia élőhelyét és a benne lévő egyedeket.

Darázsirtás, kérjen ajánlatot most!