Rágcsálóirtás

Az egerek és patkányok megjelenése otthonainkban, az üzlethelyiségekben, raktárakban az egyik legnagyobb félelme valamennyiünknek. Ezek a rágcsálók megkeseríthetik életünket, hatalmas anyagi és érzelmi károkat okozva számunkra. Több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező kollégáink átérzik megrendelőink problémáját, ezért a rágcsálóirtás hatékonyságának növelése érdekében saját fejlesztésű csapdákat állítottunk elő. A cégünk által kifejlesztett egérdobozok és patkány ládák annyira sikeresen vették fel a küzdelmet a rágcsálók ellen, hogy már több nagy kártevő-mentesítő cég és vállalkozás is tőlünk rendeli meg ezeket a rágcsálóirtáshoz szükséges eszközöket.

Természetesen ahhoz, hogy folyamatosan kiváló minőségű szolgáltatást nyújthassunk a rágcsálóirtás területén, fontos a partnerek visszajelzése, mely alapján állandóan fejlesztjük szerelvényeinket.

Saját fejlesztésű egérdobozaink több funkcióval is rendelkeznek. Elhelyezhetőek bennük a rágcsálóirtásnál használt extrudált méregkockák, de ezen kívül felszerelhetőek „tilós” és ragasztós csapdával is. Humánusabb megoldásként „élve befogó” csapdaként szintén működtethetőek. Természetesen a nagyobb szaporulat kiirtásához ezen eszközünket az összes funkció együttes használatával is elkészítjük, így sokkal hatékonyabbá válik a rágcsálóirtás.

Ügyfeleink és megrendelőink igényei alapján 2013-ban további korszerűsítést hajtottunk végre, és kifejlesztettük a csövekre és sarkokba egyaránt felszerelhető egér- és patkánycsapdánkat. Ezzel olyan területek is elérhetővé váltak, mely a rágcsálók által kedvelt, azonban nehezen megközelíthető volt. Viszonteladóink és kollégáink számára sokszor okozott gondot, hogy a kihelyezett csapdák ürítésekor a zárt dobozokat különböző kulcsokkal kell nyitniuk. Erre találtunk hathatós megoldást, hiszen olyan zárszerkezetet készítettünk, melynek segítségével a szerelvények egységesen egy kulcs használatával kezelhetővé válnak.

Hozzáértő, szakember kollégáink mindent megtesznek, hogy megrendelőink számára a kártevő mentesítés hosszú távú legyen. Célunk, hogy a rágcsálóirtást követően a terület fertőzöttségmentessé váljon és lehetőség szerint a kártevők bejutását és elszaporodását is meggátoljuk.

Patkányok

Rendkívül intelligens állatok, kíváncsiak és nagyon óvatosak, igen erősek a fogaik, a fémen és a betonon kívül mindent képesek megrágni, remekül úsznak, ügyesen ugranak, olyannyira óvatosak, hogy ha gyanakodnak élelmiszerre, az utódaikat inkább megverik, mintsem engedjék azt elfogyasztani. Ilyenkor az oktató jellegű verés mellet még vizeletükkel is megjelölik, hogy az étel nem fogyasztható. 

A vándorpatkány élőhelye döntően az épületek alatt, illetve a földbe készített fészekben van, melynek minden esetben több kijárata van. A lyukak jellegzetesen, kissé ferdén készültek. A házi patkány szeret közvetlenül az ember környezetében élni, kedvenc élőhelye a padlás, szereti a meleg, száraz helyeket fészke kialakításánál. Közegészségügyi és járványügyi szerepük jelentős, testfelületükkel számos kórokozó hordozásában szerepük lehet, ürülékük és vizeletük is több betegség terjesztésében komoly veszélyt jelenthet.

A patkányirtás esetén leggyakrabban véralvadásgátló hatóanyag-tartalmú mérgezett csalétket használunk, zárt, számozott saját fejlesztésű nagyobb méretű etetőládákban helyezik ki kártevő-irtóink, több közülük egyéb patkánycsapdákkal is felszerelhető.

Tudta-e?

Egy patkány 2 nap alatt átrág egy 15 cm vastagságú tömör fát, ha el akarja érni táplálékát.

A patkányok alkalmazkodnak a környezetükben található táplálékhoz. Például városi patkány nem élne meg egy búzamezőn.

Patkányirtás, kérjen ajánlatot most!
Egerek

A házi egér épületen belül él, keveset vándorol, ha életfeltételei megfelelnek, egy két méter sugarú körben leéli életét. Csak passzívan terjed, csomagolóanyagok, rekeszek, dobozok szállításával. A güzüegér szívesebben él a szabadban, azonban hideg és élelemhiány esetén szívesen költözik be épületekbe és ott hasonló életmódot folytat, mint a házi egér. A fészkéhez szeret papírt, cellulózt használni, valamint jellegzetes szaga utal jelenlétére, továbbá apró, köménymagszerű széklete árulkodik közelségéről.

Mindenevő, de szívesen fogyasztja az olajos magvakat, élelmiszerüzletekben, üzemekben az íz-fokozóval ellátott élelmet előnyben részesíti, de kedveli az édes, kissé aromás, vagy zsiradékos ételeket is.

Az egerek ellen leggyakrabban véralvadásgátló hatóanyag-tartalmú mérgezett csalétket használunk, ezeket zárt, számozott saját fejlesztésű etetőládákban helyezik ki kártevőirtóink, esetlegesen még más egércsapdákkal is kombinálva.

Tudta-e?

Az egerek a leggyorsabban öregedő emlősállatok közé tartoznak. A rövid élettartamot korai ivaréréssel és nagy szaporasággal ellensúlyozzák. Egy-egy egérpár optimális körülmények között évente 1000 utódot hoz létre, évente 5-6 alkalommal kölykezik, és a kölykök két hónap alatt már ivaréretté válnak.

Egérirtás, kérjen ajánlatot most!