Madárriasztás

A városi környezetben élő madarak rengeteg kárt okoznak az épületekben, betegségeket terjesztenek, valamint növelik a rovarok előfordulását. Ezeken túl a madárürülékkel összerondított homlokzatok igencsak visszataszító megjelenést kölcsönöznek lakóhelyünknek. A madarak hasznosságát azonban nem kérdőjelezhetjük meg, így irtásuk szóba sem kerülhet. Muszáj azonban valamilyen módon védekeznünk károkozásuk ellen, ezért célszerű az épületeken elhelyezett madárriasztó használata.

Néhány ok, mely miatt érdemes elgondolkodni az épülettulajdonosoknak madárriasztó beszerzésén. A savas madárürülék gyors állagromlást idéz elő épületeink homlokzatán, korrodálja a fém alkatrészeket. Az élelmiszer- és fészekmaradványok eltömíthetik az ereszcsatornákat, lefolyócsöveket, így az ingatlant víz áraszthatja el. A betegségek elterjedésében is szerepet játszhatnak a madarak. Főként a vadgalambok hordoznak betegséget előidéző organizmusokat. Ilyenek például a Salmonella, Listeria és az e-coli baktérium, melyek rossz higiéniai körülmények és ételfertőzés útján kerülhetnek szervezetünkbe, nem szükséges, hogy a madárral közvetlenül érintkezzünk.

A legyengült immunrendszerű emberek, az idősek és gyermekek számára még nagyobb kockázattal jár a galambok közelsége. A madarakhoz kapcsolódóan légzőszervi megbetegedések, allergiás reakciók léphetnek fel náluk.

A betegségek terjesztésén túlmenően az épületeken élő madarak további problémákat is okoznak. A fészkeik, az elhullott egyedek és az ételmaradékok környezetében sok rovarparazita található. A vérszívó paraziták átterjedhetnek az emberekre, más rovarok pedig élőhelyünket rongálhatják, mint például a farágó bogarak.

Mindezek alapján egyértelművé válik megrendelőink számára is, hogy egy épület sem maradhat védelem nélkül. Cégünk szakemberei több évtizedes gyakorlattal rendelkeznek a madarak távoltartásában, mely során megtaláltuk a leghatékonyabb madárriasztó módszert. Az általunk forgalmazott gyógynövény alapú, krém jellegű keverék természetes módon riasztja el a kéretlen vendégeket. Történelmi épületek és műemlékek védelmére kiváló megoldás, hiszen rugalmasan és diszkréten elhelyezhető a felületeken. A készítmény gazdaságos és hatása hosszan tartó. Válassza madárriasztó szolgáltatásunkat és élvezze otthonában a nyugodt pillanatokat.

Madárriasztás, kérjen ajánlatot most!