Rovarirtás

A rovarok megjelenése rengeteg háztartásban jelent problémát. Sokan maguk próbálkoznak meg a hívatlan vendégek kiirtásával, azonban hamar ráébrednek, hogy a rovarirtás egy külön szakma, megfelelő eszközök és szaktudás nélkül szinte csak szélmalomharcot vívnak a rovarok ellen.

Cégünk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a rovarirtás területén. Korszerű, magas minőségű kártevő-mentesítési termékekkel dolgozunk, melyeket nemcsak használunk, hanem más rovarirtó cégek számára forgalmazunk is.

Magánszemélyek és vállalkozások egyaránt igénybe veszik szolgáltatásunkat, akár az épületen belül, esetleg a tároló területeken, parkolókban és az épületek közötti külső területen egyaránt.

A fertőzött helyeken élők mindennapjait élősködő rovarok, bolhák és ágyi poloskák keserítik meg. Míg a bolhák háziállatainkat kínozzák nap, mint nap, az ágyi poloskák az emberek vérét szívják. A rovarirtás fontos mindannyiunk számára, hiszen a fertőzés hamar tovább terjedhet. Persze nemcsak a vérszívók okoznak számunkra problémákat, hanem a csótányok, hangyák megjelenése is. Bár az emberek fejében ezeknek a rovaroknak az elterjedése szorosan kapcsolódik a piszkos, elhanyagolt helyekhez, sajnos bárkinek az otthonában, munkahelyén előfordulhatnak. Pontosan ezért szükséges a rovarirtás, mert bárkinél megélhetnek ezek az állatok. Hazánkban a darazsak is kezdenek egyre nagyobb számban elterjedni, csípésük kellemetlen, sokszor allergiás reakciókat is okozhat, így a fészkek eltávolítása rendkívül fontos feladat.

Különböző rovarirtó technológiákat használunk, attól függően, hogy milyen fertőzöttségi állapotban van a terület. A helyi adottságokat szem előtt tartva gél technológia, permetezés, hidegködképzés és füstképzés közül választjuk ki a legmegfelelőbb megoldást. Megrendelőink visszajelzései alapján folyamatosan fejlesztjük szolgáltatásunk minőségét.

Munkánk során legfőképpen csótányok, hangyák, ágyi poloskák és darazsak irtását végezzük, hiszen ezek a legelterjedtebb rovarok hazánkban. Természetesen ezeken kívül is rengeteg rovar okoz kellemetlen perceket az otthonokban. A zsizsik, moly és ászka apró állatok, de annál nagyobb gondot okoznak megrendelőink számára. Munkatársaink, ezen rovarok irtását is szakszerűen elvégzik. A rovarirtás komoly szakmai felkészülést igényel, hiszen sok esetben kell vegyszerekkel dolgoznunk, ismernünk kell azok összetevőit, használatuk okozta ártalmakat. Kollégáink több évtizedes tapasztalattal, nagy szakértelemmel állnak megrendelőink rendelkezésére.
Bolhák

Többféle bolha létezik aszerint, hogy mely élőlényen szeret/tud élősködni: kutya-bolha, macska-bolha, valamint az ember-bolha, amely egyformán tud vért szívni az emberből is és a disznóból is. A kutya és a macska egyformán kicserélheti bolháit, azonban a két házi kedvenc vérszívói nem igazán tudják gyengébb szájszerveikkel megtámadni az embert, ugyanis annak vastagabb bőre miatt a vérszívás többnyire nem jön létre. Kedvenc területe a lágyék-csípő-, és deréktájék. Csípés után elhagyja a gazdaszervezetet és sötét helyen elbújik. Szeret a kárpitozott bútorok mögött, a padozaton és az ágyneműben is meghúzódni. A bolhairtás során a legfontosabb, hogy a kártevőirtóknak a permetezés során gondolniuk kell a lárvák elpusztítására is.

Tudta-e?

A bolha fagyott állapotban egy évnél hosszabb ideig is életben maradhat.

Bolhairtás, kérjen ajánlatot most!
Ágyi poloska
Aki már átélte az ágyi poloska csípését, sosem felejti el. A deréktájon lévő apró, viszkető pöttyök szinte az őrületbe kergetik az embert. Az emberek általában szégyellik bevallani – talán még saját maguknak is -, hogy fertőzött a lakásuk. Ez annak a sztereotipiának köszönhető, hogy az ágyi poloska elterjedését a koszos, elhanyagolt lakásokkal és a hajléktalan emberekkel hozzuk összefüggésbe. Ez bizony nagy tévedés. Sajnos az ágyi poloskát bárhonnan behurcolhatjuk otthonunkba akaratunkon kívül. Például egy árverésen vásárolt bútordarabbal, egy régi képkerettel, használt bútor vásárlásakor, de akár egy szállodában eltöltött hétvége után is befészkelhetik magukat ruháink közé.

Az ágyi poloskáról tudni kell, hogy nagyon apró, 4-8 mm hosszú vérszívó, rozsdabarna színű, tapadókorongos lábú állat, mely a torán lévő bűzmirigyből jellegzetes szagú folyadékot áraszt. Sokan az első csípések elszenvedése után azt hiszik, hogy bolhával van dolguk, aztán az egyre sűrűsödő, reggeli derék- és végtagtáji viszkető pöttyök megjelenése után kezdenek gyanakodni erre a kis rovarra. Más jelekből végleg megbizonyosodhatunk, hogy ágyi poloska fészkelte be magát a lakásba. Az ágyban megtaláljuk a levedlett bőrt, apró vérfoltokat, az állatok ürülékét és néhányszor az agyonnyomott egyedeket is.

Az ágyi poloska éjszaka indul táplálkozni, az ember hő- és szén-dioxid kibocsátása alapján tájékozódik. Melegben kétnaponta szívja vérünket, azonban rettentően ellenálló. Hidegben az éhezést jól tűri, több hónapig is képes életben maradni vérszívás nélkül!

Az ágyi poloska irtás a legnagyobb szakmai kihívások közé tartozik. Nagyon alapos ellenőrzés és a kipakolása a sikeres irtás alapja. Ezek a vérszívók nemcsak az ágy belső keretében, a szövetek szélein bújnak meg, hanem más, az alvóhely környékén lévő bútorok sarkaiban, hátoldalán is elrejtőznek. Az ágyneműt és ruhaneműket magas hőfokon kell kimosni, ezzel elkerülhetjük az újra fertőződést.

A sikeres ágyi poloska irtás csak a tulajdonos feltétlen együttműködésével tud hatékonyan végződni. Forduljon hozzánk bizalommal, akár ha csak tanácsra lenne szüksége, segítünk Önnek megbirkózni a problémával. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk nemcsak az ágyi poloska irtás, de bármilyen egyéb rovar- és rágcsálóirtás területén is.

Ágyi poloskairtás, kérjen ajánlatot most!
Csótány
A csótányok szinte a világ minden részén megtalálhatóak, főként az ember közelében, hiszen itt találnak maguknak megfelelő táplálékot, mely szerves hulladékból áll. Azon túl, hogy sokak számára undorító teremtmények, életmódjuk miatt betegségeket terjeszthetnek, allergiás reakciót válthatnak ki sokunkból. A csótányirtás otthoni módszerei sorra csődöt mondanak. Nem érdemes ezzel kísérleteznünk, mert a rajtunk felülkerekedő problémát, később sokkal nehezebben lehet orvosolni. A házi praktikákkal nem tudunk minden egyedet kiirtani, így végül a csótányirtás csak szakember segítségével sikerülhet.

A csótányok bárhol előfordulhatnak, a tévhitekkel ellentétben nem kizárólag piszkos lakásokban telepszenek meg. A falak repedésein, az ajtón, ablakon keresztül, panellakások szervízcsatornáján át, bárhol bejuthatnak a lakásba. Ahol ételmaradékot találnak, ott kellemesen fogják magukat érezni és elkezdenek szaporodni.

Hazánkban főként a német és a konyhai csótányfajta terjedt el. A német csótány világosabb barna színű, míg a konyhai csótány ragyogó, sötét barna kitinpáncélú. Mindkét fajta kedveli a meleget és a víz közelségét. Éppen ezért általában konyhákban, kórházakban, családi házakban telepszenek meg, ahol számukra megfelelő táplálékot találnak. A csótányirtás elvégzésekor érdemes tisztában lenni búvóhelyeikkel. A lakótérben főként az ajtók takarólécei mögötti résekben, laza burkolatok alatt, falfugákban és repedésekben rejtőznek el tömegesen, míg a konyhában a hűtőszekrények, csaptelepek mögött, szekrények zsanérjaiban bújnak meg.

Bámulatosan alkalmazkodóak és gyorsan szaporodnak, éppen ezért a csótányirtás az első példány fellelése után azonnal szükségessé válik. A német csótány nőstényei 40 tojást tartalmazó petetokot raknak le, melyből körülbelül nyolc hét alatt lesz kifejlett utód. Gondoljunk bele, hogy ha a kifejlett csótányok minden egyes nősténye ismét lerak 40 tojást, akkor milyen rövid időn belül fog hatalmas kolónia kifejlődni lakásunkban. Szerencsére a konyhai csótány ivarérettsége hosszabb időt vesz igénybe, de még így is szép számmal foglalhatják el otthonunkat.

A csótányok éjszaka aktívak, napközben elbújnak, nem láthatóak. Rendkívül gyorsan mozognak, fénykerülőek. Az esti órákban indulnak táplálékszerzési körútjukra, ilyenkor a szeméttárolóban, a csatorna környékén keresik az élelmet. Rendszeresen megdézsmálják az ember által fogyasztott élelmiszert is, ezzel beszennyezve azt, így terjesztve a fertőző betegségeket.

A csótányirtást speciális rovarirtó szerekkel végezzük, melyek szinte szag és nyom nélküliek. Az irtás elvégzése után egy alapos takarítással tudunk megszabadulni az elhullott tetemektől. A fertőzöttségi állapot és helyi adottságok figyelembe vételével választjuk ki a csótányirtás technológiáját. Használhatunk gélt, permetezést, hidegködképzést és füstképzést egyaránt. Szolgáltatásunk választása esetén biztosítjuk Önt, hogy gyors és hatékony megoldással fogjuk a csótányokat kiűzni.

Csótányirtás, kérjen ajánlatot most!
Hangya
Kellemetlen lakótársaink a hangyák. Az ember környezetében több féle hangyafajta él, többek között az apró termetű fekete hangya, a házi hangya, és a vörös hangya. Az otthonunkba élelemszerzés céljából vándorolnak, hiszen mindig található valahol egy leesett morzsa. A természetben az altalaj tisztántartása, takarítása a feladatuk, ezt próbálják az ember alkotta környezetben is gyakorolni.

A hangyák kolóniákban élnek, a dolgozók gondoskodnak az utódokról és a királynő biztonságáról. Az ember közelében látható egyedek mindig a dolgozók. Ők folyamatosan élelem után kutatnak. A legkisebb rés is elég ahhoz, hogy betaláljanak a házba. Ha találnak számukra megfelelő eledelt, akkor értesítik a kolónia többi tagját és tömegesen jelennek meg. A hangyairtás általában a házi praktikák használatával indul, azonban kis idő múlva mindenki belátja, hogy szakemberre kell bízni a feladatot.

Cégünk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a rovarirtás területén, kollégáink valamennyien szakképzettek és messzemenőkig betartják a biztonsági és egészségügyi előírásokat. A hangyairtás során alkalmazott technológiákat körültekintően használják, melyek a gélezés, permetezés és a csalétekkel való irtás.

A géllel történő irtás esetében egy speciális adagoló pisztoly segítségével apró, átlátszó irtószer cseppeket helyezünk a hangyák vonulási útjába, mely az emberre és a háziállatokra veszélytelen. Hatékonysága hosszú távon biztosított és a kezelt felületen sem hagynak nyomot a kis cseppek.

A hangyairtás permetezéses módszerrel is elvégezhető. Ebben az esetben szintén a hangyák vonulási útvonalában permetezzük szét az irtószert, mely nem azonnal hat, hanem a rovarok viszik be testükön az irtószert a bolyba. Ezzel a teljes kolónia kiirtása megtörténik.

A csalétkes hangyairtás alkalmával kihasználjuk, hogy a kolónia tagjainak és a királynőnek élelmezése kizárólag a dolgozók feladata. Erős műanyag szerelvényben helyezzük ki a csalétket, melyet a dolgozók behurcolnak a bolyba. A királynő és a bolyban élő rovarok elfogyasztják az irtószert. A királynő pusztulásával kihal a hangyaboly, nincs további szaporulat. Ez a fajta hangyairtás környezetbarát, hiszen egyáltalán nem kerül ki az irtószer a szabadba, csak a kis rovarok juthatnak hozzá a szerelvényben kihelyezett csalétekhez.

Hangyairtás, kérjen ajánlatot most!
Darázs
A darazsak szaporodása június és október közötti időszakra tehető. Megrendelőink főként az év melegebb hónapjaiban észlelik a darazsak jelenlétét, a fészkek helyét. Ezek a rovarok szívesen élnek az emberek környezetében, gyakran helyezik el lakóhelyüket padláson, ablaktokon. Főként nehezen megközelíthető területeken fészkelnek, hogy semmi ne zavarja meg állandó tevékenységüket. Amikor észrevesszük kéretlen lakótársainkat, soha ne próbáljuk meg magunk eltávolítani a fészket. A darázsirtás veszélyes művelet, melyet csak szakképzett kártevő-mentesítő végezhet. Kollégáink a biztonsági előírásokat minden esetben szigorúan betartják, ezzel megelőzve a sérüléseket.

Hazánkban három darázsfajta a legelterjedtebb. A németdarázs, a kecskedarázs és a lódarázs.

A kecskedarázs táplálkozása változatos, ragadozó életmódot folytat, így kisebb rovarokra vadászik, de a döghúst sem veti meg. Gyümölcsök levét szintén előszeretettel fogyasztja.

A németdarázs szereti a meleget, a talajba is fészkelhet. Ingerlékeny és szúrása igen fájdalmas, akár bénító hatású is lehet. Könnyen támad, emiatt a darázsirtás elkezdését nem javasoljuk házi módszerekkel.

A lódarazsak minden egyede tekintélyes méretekkel rendelkezik. Más ízeltlábúakkal táplálkozik, így sok kárt okozhat a méhészek állományában. A közös munkával felépített darázsfészket télre elhagyják a darazsak. Ekkor ugyan el tudjuk távolítani a fészket, azonban a megmaradt kolónia megpróbálja majd ugyanazon a helyen újraépíteni lakóhelyét.

A darázs veszélyessége főként abban áll, hogy a csípés után nem pusztul el, mint a méhek, hanem több szúrásra is képes, fullánkja nem szakad bele áldozatába. A darázsirtás során mindig előtérbe helyezzük a biztonságot, hiszen a darazsak számukra veszélyesnek ítélt helyzetekben támadnak. Sokan túlérzékenyek a befecskendezett méreganyagra, emiatt allergiás reakciók, szédülés, szívritmuszavar, vérnyomásesés, legrosszabb esetben anafilaxis sokk léphet fel náluk. A méreg toxintartalma függ a rovar étrendjétől, minél több húst, rovart fogyaszt a darázs, annál erősebb lesz a mérge.

Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk többek között a darázsirtás területén is. Minden esetben korszerű kártevőirtási technológiát használunk, magas minőségű anyagokkal dolgozunk. A darázsirtást főként permetezéses módszerrel végezzük, mely hatékonyan pusztítja el a kolónia élőhelyét és a benne lévő egyedeket.

Tudta-e?

A darazsak két alrendre oszthatóak: növényevő darazsakra ,illetve fullánkos darazsakra,Utóbbiak - közé tartoznak a valódi darazsak mellett a méhek és a hangyák is - megkülönböztető jegye az elkeskenyedő potroh, a közismert darázsderék. A növényevő darazsak kevésbé nőies alkatú állatok, potrohuk végig széles, befűződés nélküli.

Darázsirtás, kérjen ajánlatot most!