Csótányirtás

A csótányok szinte a világ minden részén megtalálhatóak, főként az ember közelében, hiszen itt találnak maguknak megfelelő táplálékot, mely szerves hulladékból áll. Azon túl, hogy sokak számára undorító teremtmények, életmódjuk miatt betegségeket terjeszthetnek, allergiás reakciót válthatnak ki sokunkból. A csótányirtás otthoni módszerei sorra csődöt mondanak. Nem érdemes ezzel kísérleteznünk, mert a rajtunk felülkerekedő problémát, később sokkal nehezebben lehet orvosolni. A házi praktikákkal nem tudunk minden egyedet kiirtani, így végül a csótányirtás csak szakember segítségével sikerülhet.

A csótányok bárhol előfordulhatnak, a tévhitekkel ellentétben nem kizárólag piszkos lakásokban telepszenek meg. A falak repedésein, az ajtón, ablakon keresztül, panellakások szervízcsatornáján át, bárhol bejuthatnak a lakásba. Ahol ételmaradékot találnak, ott kellemesen fogják magukat érezni és elkezdenek szaporodni.

Hazánkban főként a német és a konyhai csótányfajta terjedt el. A német csótány világosabb barna színű, míg a konyhai csótány ragyogó, sötét barna kitinpáncélú. Mindkét fajta kedveli a meleget és a víz közelségét. Éppen ezért általában konyhákban, kórházakban, családi házakban telepszenek meg, ahol számukra megfelelő táplálékot találnak. A csótányirtás elvégzésekor érdemes tisztában lenni búvóhelyeikkel. A lakótérben főként az ajtók takarólécei mögötti résekben, laza burkolatok alatt, falfugákban és repedésekben rejtőznek el tömegesen, míg a konyhában a hűtőszekrények, csaptelepek mögött, szekrények zsanérjaiban bújnak meg.

Bámulatosan alkalmazkodóak és gyorsan szaporodnak, éppen ezért a csótányirtás az első példány fellelése után azonnal szükségessé válik. A német csótány nőstényei 40 tojást tartalmazó petetokot raknak le, melyből körülbelül nyolc hét alatt lesz kifejlett utód. Gondoljunk bele, hogy ha a kifejlett csótányok minden egyes nősténye ismét lerak 40 tojást, akkor milyen rövid időn belül fog hatalmas kolónia kifejlődni lakásunkban. Szerencsére a konyhai csótány ivarérettsége hosszabb időt vesz igénybe, de még így is szép számmal foglalhatják el otthonunkat.

A csótányok éjszaka aktívak, napközben elbújnak, nem láthatóak. Rendkívül gyorsan mozognak, fénykerülőek. Az esti órákban indulnak táplálékszerzési körútjukra, ilyenkor a szeméttárolóban, a csatorna környékén keresik az élelmet. Rendszeresen megdézsmálják az ember által fogyasztott élelmiszert is, ezzel beszennyezve azt, így terjesztve a fertőző betegségeket.

A csótányirtást speciális rovarirtó szerekkel végezzük, melyek szinte szag és nyom nélküliek. Az irtás elvégzése után egy alapos takarítással tudunk megszabadulni az elhullott tetemektől. A fertőzöttségi állapot és helyi adottságok figyelembe vételével választjuk ki a csótányirtás technológiáját. Használhatunk gélt, permetezést, hidegködképzést és füstképzést egyaránt. Szolgáltatásunk választása esetén biztosítjuk Önt, hogy gyors és hatékony megoldással fogjuk a csótányokat kiűzni.

Csótányirtás, kérjen ajánlatot most!