Rágcsálóirtás

Saját fejlesztésű technológia

A cégünk által kifejlesztett egérdobozok és patkány ládák sokban segítik a kártevőirtók munkáját. Ezek a termékek olyan sikeresek, hogy mára több nagyobb kártevő-mentesítő cég és vállalkozó beszállítója is mi vagyunk az országban.

Partnereink visszajelzései alapján folyamatosan fejlesztjük ezeket az egér és patkány szerelvényeket.

Egérdobozaink a kártevőirtóink által kihelyezett extrudált méregkockával valamint „tilós” és ragasztós csapdával szerelhetőek fel, ezen kívül „élve befogó csapdaként” is funkcionálhatnak. Egyedülállóan olyan ládáink is vannak, melyekben kompakt módon az előbb leírt irtási eszközöket egyszerre is lehet alkalmazni a kártevők ellen, a még hatásosabb eredmény elérése érdekében.

2013-ban is ügyelünk a fejlődésre. A még praktikusabb elhelyezhetőség érdekében már csövekre és sarkokba is felszerelhető egércsapdákat, valamint patkánycsapdákat fejlesztettünk ki, emellett pedig olyan zárszerkezeteket adtunk ki, amelyek egységesen egy kulcs segítségével kezelhetővé teszik ezeket a szerelvényeket a kártevőirtás munkálatai során.

Patkányok

Rendkívül intelligens állatok, kíváncsiak és nagyon óvatosak, igen erősek a fogaik, a fémen és a betonon kívül mindent képesek megrágni, remekül úsznak, ügyesen ugranak, olyannyira óvatosak, hogy ha gyanakodnak élelmiszerre, az utódaikat inkább megverik, mintsem engedjék azt elfogyasztani. Ilyenkor az oktató jellegű verés mellet még vizeletükkel is megjelölik, hogy az étel nem fogyasztható. 

A vándorpatkány élőhelye döntően az épületek alatt, illetve a földbe készített fészekben van, melynek minden esetben több kijárata van. A lyukak jellegzetesen, kissé ferdén készültek. A házi patkány szeret közvetlenül az ember környezetében élni, kedvenc élőhelye a padlás, szereti a meleg, száraz helyeket fészke kialakításánál. Közegészségügyi és járványügyi szerepük jelentős, testfelületükkel számos kórokozó hordozásában szerepük lehet, ürülékük és vizeletük is több betegség terjesztésében komoly veszélyt jelenthet.

A patkányirtás esetén leggyakrabban véralvadásgátló hatóanyag-tartalmú mérgezett csalétket használunk, zárt, számozott saját fejlesztésű nagyobb méretű etetőládákban helyezik ki kártevő-irtóink, több közülük egyéb patkánycsapdákkal is felszerelhető.

Tudta-e?

Egy patkány 2 nap alatt átrág egy 15 cm vastagságú tömör fát, ha el akarja érni táplálékát.

A patkányok alkalmazkodnak a környezetükben található táplálékhoz. Például városi patkány nem élne meg egy búzamezőn.

Patkányirtás, kérjen ajánlatot most!
Egerek

A házi egér épületen belül él, keveset vándorol, ha életfeltételei megfelelnek, egy két méter sugarú körben leéli életét. Csak passzívan terjed, csomagolóanyagok, rekeszek, dobozok szállításával. A güzüegér szívesebben él a szabadban, azonban hideg és élelemhiány esetén szívesen költözik be épületekbe és ott hasonló életmódot folytat, mint a házi egér. A fészkéhez szeret papírt, cellulózt használni, valamint jellegzetes szaga utal jelenlétére, továbbá apró, köménymagszerű széklete árulkodik közelségéről.

Mindenevő, de szívesen fogyasztja az olajos magvakat, élelmiszerüzletekben, üzemekben az íz-fokozóval ellátott élelmet előnyben részesíti, de kedveli az édes, kissé aromás, vagy zsiradékos ételeket is.

Az egerek ellen leggyakrabban véralvadásgátló hatóanyag-tartalmú mérgezett csalétket használunk, ezeket zárt, számozott saját fejlesztésű etetőládákban helyezik ki kártevőirtóink, esetlegesen még más egércsapdákkal is kombinálva.

Tudta-e?

Az egerek a leggyorsabban öregedő emlősállatok közé tartoznak. A rövid élettartamot korai ivaréréssel és nagy szaporasággal ellensúlyozzák. Egy-egy egérpár optimális körülmények között évente 1000 utódot hoz létre, évente 5-6 alkalommal kölykezik, és a kölykök két hónap alatt már ivaréretté válnak.

Egérirtás, kérjen ajánlatot most!