Webáruház

Goliath gél
2015-10-28
PestSoft
2015-10-29
Összes mutatása

NFC technológia


Leírás

NFC: TECHNOLÓGIA

Near Field Communication (NFC) alapja a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID), mely különböző eszközök érintés nélküli kommunikációjára ad lehetőséget. Az RFID technológia – bár használata széles körben elterjedt – korlátozottsága az egyirányú kommunikációban rejlik. Ezt kívánja feloldani az 1990-ben a Sony és Philips által létrehozott, 2003-ban ISO tanúsítvánnyal ellátott kétirányú kommunikációs szabvány, az NFC.

A technológia adatátviteli sebessége és az adatbiztonság folyamatos csiszolása éretté tette az NFC-t a fizetésben való használatra. Az érintésnélküli személyazonosító, beléptető és fizetési kártyák száma jelentősen nőtt az elmúlt pár évben, azonban a technológia kétirányú kommunikációs képességéből kiindulva, a legoptimálisabb használatát egy olyan interaktív eszköz biztosíthatja, mint a mobiltelefon.

Az NFC-képes telefonok kiválóan használhatóak érintésmentes fizetési eszközként, elektronikus jegyként, valamint helyettesítik vagy kiegészítik a korábbi mobilfizetési megoldásokat. A technológiát gyakran használják olyan szolgáltatásokban, alkalmazásokban, ahol a felhasználók személyes adatokat, fotókat és egyéb fájlokat tudnak egymást között cserélni.

A plasztik kártyák használatának új korszakát jelentheti az NFC technológia megjelenése és elterjedése. Az okostelefonokba, a SIM kártyába, vagy külső adattárolóba (pl.: microSD kártya) épített biztonsági elem révén a mobiltelefonba költözhet a bankkártyánk, a hűségkártyánk, a belépőkártyánk és minden olyan kártyánk, amit jelenleg a pénztárcánkban hordunk.

Vélemények (0)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„NFC technológia” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × három =