Rovarirtás

Rovarirtás során olyan kártevők ellen is hatékonyan lépünk fel, mint a zsizsik, a moly vagy az ászka.

Amennyiben megbízható kártevő mentesítésre van szüksége, vagy akár csak egy tanáccsal segíthetünk, forduljon bizalommal hozzánk!

Az általunk használt kártevőirtási technológiákkal, emellett pedig a korszerű és magas minőségű kártevő-mentesítési termékekkel, amelyek forgalmazásunkban állnak biztosan meg tudjuk oldani a rovar problémát az adott területen.

Bolhák

Többféle bolha létezik aszerint, hogy mely élőlényen szeret/tud élősködni: kutya-bolha, macska-bolha, valamint az ember-bolha, amely egyformán tud vért szívni az emberből is és a disznóból is. A kutya és a macska egyformán kicserélheti bolháit, azonban a két házi kedvenc vérszívói nem igazán tudják gyengébb szájszerveikkel megtámadni az embert, ugyanis annak vastagabb bőre miatt a vérszívás többnyire nem jön létre. Kedvenc területe a lágyék-csípő-, és deréktájék. Csípés után elhagyja a gazdaszervezetet és sötét helyen elbújik. Szeret a kárpitozott bútorok mögött, a padozaton és az ágyneműben is meghúzódni. A bolhairtás során a legfontosabb, hogy a kártevőirtóknak a permetezés során gondolniuk kell a lárvák elpusztítására is.

Tudta-e?

A bolha fagyott állapotban egy évnél hosszabb ideig is életben maradhat.

Bolhairtás, kérjen ajánlatot most!
Ágyi poloska

Az ágyi poloska 4-8mm hosszú, rozsdabarna, néha sötétszürkés színű, szárnyatlan, tapadókorongos lábú vérszívó, a torán lévő bűzmirigyéből jellegzetes szagot áraszt.

Előfordulási helyei: ágyneműtartó belső oldala, ágykeret alsó részei, de mivel szeret fölfele is mászni, a képkeretek mögött, a függönytartók mögött, konnektorokban, kapcsolók mögött, falrésekben is megtalálható. Melegben minden másnap vért szív, jellegzetes csípési helyek a szabadon lévő felkar, csukló és boka tájék. Hidegben az éhezést jól tűri, több hónapig is életben marad vérszívás nélkül. Sajnos az ágyi poloskát bárhonnan hazavihetjük. (szállodából, használt bútorral, régi képkerettel, árverésen vásárolt bútordarabokkal, stb.)

Tévhit, hogy csak a munkásszállók látogatói!

Kártevőirtó szakemberink számára a poloskairtás az egyik legnehezebb feladat. A nagyon alapos ellenőrzés, kipakolás a sikeres poloskairtás alapja. Permetezéssel és rovarirtó füstpatronok segítségével birkózunk meg ezekkel az igen kellemetlen kártevőkkel. Kérünk mindenkit, aki ágyi poloska fertőzésre gyanakszik, azonnal hívjon bennünket!

Tudta-e?

Az ágyi poloska saját testtömege hétszeresének megfelelő mennyiségű vért képes szívni (olyan, mintha egy ember 400 liter folyadékot inna meg).

Ágyi poloskairtás, kérjen ajánlatot most!
Csótány

A csótányirtásban szerzett tapasztalataink azt mutatják, hogy hazánkban a csótányoknak döntően két fajtája fordul elő, a német csótány és a konyhai csótány. Német csótány világosbarna színű, 10-15 mm hosszú, igen fürgén fut fölfele, fényre riadtan menekül a csaptelepek, hűtőszekrények mögé, konyhaszekrények belsejébe. Fénykerülő, petetokját a nőstény kikelésig hordozza testén, ( kb. 3-4 hétig ).

A konyhai csótány teste ragyogó sötét barna színű, jóval nagyobb előző fajtársánál. Mindkét fajta fénykerülő, rágó szájszerveik vannak, mindkét faj kifejléssel fejlődik. A konyhai csótány jellemző előfordulási helye többnyire a padlószint, illetve pincékben is előfordul. Kevésbé melegigényes, mint a német csótány, teste kemény kitinpáncéllal rendelkezik, szívósabb és élettartama hosszabb. Ellenük speciális rovarirtó szereink biztosítják a szinte nyom és szag nélküli, ám rendkívül hatékony csótányirtás eredményességét, mely ellentétben a beltéri poloskairtással az alapos takarításon kívül nem jár plusz munkával.

Tudta-e?

A csótány 3-4 hétig is képes élni a feje nélkül.

Amikor a csótány levedli a „bőrét”, teljesen fehér lesz, de aztán mintegy 8 óra alatt felépíti új burkát.

A csótányok egyik kedvenc tápláléka a borítékokon és a postabélyegek hátoldalán található ragasztó.

Csótányirtás, kérjen ajánlatot most!
Hangya

Az ember környezetében több féle hangya él: a kis fekete hangya, házi hangya, gyepi hangya, vöröshangya, stb.

Élelemszerzés céljából mennek be a lakásokba, jelenlétükre vonulási útvonalaikon túl a felaprított morzsalék is utal.

A természetben az altalaj „tisztántartása’, takarítása a feladatuk, s az ember lakókörnyezetében is ezzel a szándékkal jelenik meg. Kolóniában élnek, ahol a királynőről és az utódokról a dolgozók gondoskodnak.

A lakásban látható példányok mindig a dolgozók Mindenevők.

Behurcolás után lakótelepeken és társasházakban aktívan terjed, többnyire a fűtéscsöveken, csempefúgákon keresztül, konnektordobozokon át, illetve vezetékek mentén. A hangyairtás gélezéssel, permetezéssel és csalétekkel lehetséges.

A csalétket a dolgozók behordják a királynőnek, ami terméketlenné teszi.

Tudta-e?

A rovarok között a hangya agya a legnagyobb.

A hangya dolgozók akár 7 évig, a királynő 15 évig is élhet.

Hangyairtás, kérjen ajánlatot most!
Darázs

Hazánkban a leggyakoribb fajok: kecskedarázs, németdarázs és a lódarázs.

A kecskedarázs fészkét a padláson, ablaktokok és a fal találkozásánál, a föld alatt vagy a növényzeten alakítja ki.

Elsősorban ragadozó, de húst és gyümölcsöt is szívesen fogyaszt.

A lódarázs a legnagyobb méretű faj, 20-40 mm hosszú, szúrása a legveszedelmesebb.Főleg éjszaka keresi táplálékát. A német darázs a legelterjedtebb faj, fészkét gyakran készíti talajban, melegben könnyen támad, ingerlékeny, szúrása fájdalmas, mérgük bénító is lehet. A darázsirtás permetezéssel történik, valamint a kártevőirtó szakemberek által a darázsfészek is eltávolításra kerül adott esetben.

Tudta-e?

A darazsak két alrendre oszthatóak: növényevő darazsakra ,illetve fullánkos darazsakra,Utóbbiak - közé tartoznak a valódi darazsak mellett a méhek és a hangyák is - megkülönböztető jegye az elkeskenyedő potroh, a közismert darázsderék. A növényevő darazsak kevésbé nőies alkatú állatok, potrohuk végig széles, befűződés nélküli.

Darázsirtás, kérjen ajánlatot most!